SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
[Danish] Micro:bit driftstemperatur
December 2nd, 2020 by miki

Endnu en, af de heldigvis mere sjældne, forvildelser ind på Facebook, som førte til en tur omkring Micro:bit-platformen, og nogle detaljer omkring dens hardware og manglende specifikationer. Spørgsmål:
Et lidt underligt spørgsmål måske, men er der nogen der har gjort sig erfaringer med Micro:bit i frostvejr – Er den stabil, og kan den starte op i f.eks. -20 grader ? Jeg har googlet – men søgeresultatet på de relevante søgning er temmelig forurenet af at der jo er en indbygget temperatursensor…
Svar:
Ja, det ser da lidt underligt ud. Der er ikke opgivet nogen driftstemperatur (“oprarating temperature”) eller for så vidt opbevaringstemperatur (“storage temperature”) i specifikationerne for hverken V1.5 (https://tech.microbit.org/hardware/1-5-revision/) eller V2 (https://tech.microbit.org/hardware/). En søgning i dokumentationens git-arkiv bekræfter at der kun nævnes noget om temperaturer når den indbyggede sensor i nRF-SoC’en omtales (https://github.com/microbit-foundation/dev-docs/search?q=temperature+&type=). Ligeledes bruges ordet “operating” kun om spænding, strøm og system (=OS) (https://github.com/microbit-foundation/dev-docs/search?q=operating&type=). Så den oplysning er Micro:bit Foundation åbenbart ikke særligt vilde med at dele, hvilket tyder på at det ikke har været en prioritet under design og produktion (hvilket er forståeligt nok for et ikke-industrielt stykke undervisningsmateriale). Så du skal nok under alle omstændigheder ikke forvente en konsistent oplevelse. Hvis man skulle give et kvalificeret bud, kunne man kigger på hovedkomponenternes specificerede driftstemperaturer, hvilket i hvert fald siger noget om de øvre og nedre grænser, men komponenternes komplekse interaktioner med hinanden (mekanisk, termisk, elektrisk) i det færdige produkt har selvfølgelig betydning for de endelige grænser. V1.5: V2: Det giver da et fingerpeg, god fornøjelse med fryseren ;).

Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa
© 2023 Mikkel Kirkgaard Nielsen, contents CC BY-SA 4.0